HV zkt ZB

Wil je als hulpverlener voor een van je cliënten samenwerken met een zorgboerderij? Op deze pagina vind je alle informatie die daarvoor van belang is.


Steunpunt Groene Zorg vzw zoekt voor jou de geschikte zorgboerderij

Steunpunt Groene Zorg beschikt over een netwerk van meer dan 950 zorgboerderijen in Vlaanderen.

Maar... de ene zorgboerderij is de andere niet.
Elke zorgboerderij uit ons netwerk is persoonlijk gescreend. Onze consulenten proberen zo een juist inzicht te verwerven in de mogelijkheden en beperkingen van elke zorgboerderij.

Wie is jouw cliënt?
SGZ kan de geschikte plek pas vinden als het voldoende informatie heeft over jouw cliënt. Daartoe werd een aanmeldingsformulier ontworpen. 
In het aanmeldingsformulier peilt SGZ naar het profiel van jouw cliënt. Naast hele praktische informatie is het belangrijk dat je aangeeft wat de verwachtingen zijn ten aanzien van de zorgboerderij, welke effecten je hoopt te bekomen en vooral wat de ondersteuningsnoden van jouw cliënt zijn.
Probeer, in de mate van het mogelijke, deze vragenlijst in overleg met jouw cliënt in te vullen.

De aanpak van SGZ en de inhoud van het aanmeldingsformulier nemen het Gezinsondersteunende Model van Walter Hellinckx als uitgangspunt. Uitgebreide informatie daarover kan je terugvinden in de brochure 'Hulpboer zoekt zorgboerderij', die deel uitmaakt van de Kwaliteitsbox.

Ik wens mijn cliënt aan te melden voor een zorgboerderij.

   

Volg jouw aanvraagdossier

Nadat je de aanmelding van jouw aanvraag om een zorgboerderij hebt bevestigd, ontvang je een automatische mail. Daarin vind je een link met paswoord naar het dashbord waarop je jouw aanvraagdossier kan volgen.

Voorlopig kan je enkel het aanmeldingsformulier dat je hebt ingevuld raadplegen. Maar eens er een match is gevonden zal je van dit dashbord het ontwerp van de overeenkomst/afsprakenplan kunnen downloaden.

Protocol Steunpunt Groene Zorg

Door de aanmelding van een cliënt verklaar je meteen akkoord te gaan met het engagement van jouw voorziening tot naleving van dit protocol.Lees hier de tekst van het protocol.

e-loket Landbouw & Visserij

Werk je als voorziening samen met een land- of tuinbouw-bedrijf dat recht heeft op de subsidie voor zorgactiviteiten, dan moet de overeenkomst opgemaakt en geregistreerd worden op het e-loket van het Departement Landbouw en Visserii. Ga naar het e-loket Download hier de handleiding voor het gebruik van het e-loket

Stappenplan voor de opstart

De consulent van Steunpunt Groene Zorg heeft jou een aanbod van zorgboerderij voorgesteld.Wat moet je nu doen? Stap voor stap.

Infosessies hulpverleners

Voor hulpverleners die meer willen weten over de manier waarop je kan samenwerken  met zorgboerderijen, organiseren we op regelmatige basis provinciale infosessies.
meer info...

"Het succes van de zorgboerderij valt of staat met het vinden van een geschikte plek waar jouw cliënt zich goed voelt."